Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z bananem i konfiturą malinowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 op
banan 1 szt
konfitura malinowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z bananem i konfiturą malinowa

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozkładamy na płasko i kroimy na kwadraty ( u mnie wyszło 6). Banana obieramy ze skóry i kroimy na cienkie plasterki. Na środek każdego kwadrata ciasta nakładamy łyżeczkę konfitury z malin, a na nią po 3 plasterki banana.
Krok 1 - Ciastka francuskie z bananem i konfiturą malinowa foto
2
Zbieramy wszystkie rogi kwadrcików z ciasta i łączymy je ze sobą tworzac takie małe zawiniątka
Krok 2 - Ciastka francuskie z bananem i konfiturą malinowa foto
3
Pieczemy ok 15-20 minut w piekarniku na grzanym do 180 stopni.
Krok 3 - Ciastka francuskie z bananem i konfiturą malinowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 06.09.2013 17:40
pyszności prezentujesz
Piotr-21 30.09.2012 15:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak