Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować i pociąć je na kwadraty bądź prostokąty (dla mnie wyszło 9 kawałków) i upiec je w piekarniku.
W międzyczasie ugotować budyń. Z podanej ilości mleka odlać ½ szklanki i rozpuścić proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotować. Następnie dodać do niego mleko z budyniem i ugotować gładką i jednolitą masę budyniową. Margarynę dokładnie rozkręcić mikserem dodać do niej cukier puder do smaku i cukier waniliowy. Następnie po łyżce dodawać ostudzony budyń. Wymieszać na jednolitą masę. Kawę rozpuszczalną rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody następnie dodać do masy. Dodać także choć niekoniecznie alkohol (u mnie na zdjęciach niestety widać jak się rozwarstwił może przez to, że dałam spirytus).
Na wystudzone ciasto francuskie wyłożyć gruszki a na to masę budyniową całość oprószyć kakao.