Ciastka dyniowo - owsiane

Ciastka dyniowo - owsiane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • puree z dyni

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • masło

    60 g
  • płatki owsiane

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    100 ml
  • cukier brązowy

    1/3 szklanki
  • cynamon Prymat

    1/3 łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/3 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • orzechy laskowe

    1/4 szklanki
  • czekolada mleczna

    6 kostek
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Ciastka dyniowo - owsiane

Do miski wyłożyć puree z dyni, dodać jajko i masło, krótko zmiksować.
Do osobnej miski wsypać płatki owsiane, płatki owsiane błyskawiczne, mąkę, cukier, cynamon, sodę, posiekane orzechy, sól i posiekaną w małą kostkę czekoladę. wymieszać.
Sypkie składniki dodać do masy dyniowo-maślanej, wymieszać łyżką. Lekko wilgotnymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blachę do pieczenia w ok. 3 cm odległościach. Wstawić do nagrzanego do 200 C piekarnika, piec ok. 11-12 minut. Studzić na kratce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara13 13.01.2016 21:07
fajne ciasteczka
Kolorowa 13.01.2016 21:07
Ciastka w domowym typie ;)
iziona 13.01.2016 19:21
To musi być przepyszne ciasteczko :)
ewasylwia 13.01.2016 14:17
Bardzo smaczne ciasteczka
Iwusia 12.01.2016 22:59
wspaniałe ciasteczka
Ada-Gaba 12.01.2016 22:31
fajny przepis wart wypróbowania
IlonaAlbertos 12.01.2016 22:17
Uwielbiam takie ciasteczka.
dollce 12.01.2016 21:18
Super propozycja :)
gosia1988 12.01.2016 21:10
pyszne ciasteczka
Bernadeta1 12.01.2016 20:32
pysznie wygląda to ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat