Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka dla diabetyków od Hamrocyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
margaryna 500 gram
brzoskwinie 3 szt.
twaróg 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka dla diabetyków od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Mąke wsypujemy na tortownicę dodajemy margarynę i twaróg ,ugniatamy aż do uzyskania jednolitej masy , odkładamy na godzinę do lodówki.
Krok 1 - Ciastka dla diabetyków od Hamrocyka foto
2
Po godzinie wyjmujemy z lodówki kroimy na kwadraciki do środka wkładamy pokrojoną na kawałki brzoskwinie
Krok 2 - Ciastka dla diabetyków od Hamrocyka foto
3
Formujemy takie małe prezenciki i układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3 - Ciastka dla diabetyków od Hamrocyka foto
4
Wkładamy do nagrzanego do 18 stopni piekarnika i pieczemy około 20 minut az uzyska ładny złoty kolor . Ciastka ewentualnie można posypać fruktozą .
Krok 4 - Ciastka dla diabetyków od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 18.09.2012 06:46
smaczne !
ziutula
ziutula 17.09.2012 23:13
ale prosty przepis na fajne ciasteczka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak