ciastka czekoladowo-migdałowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    10 dag
  • jaja

    9 sztuk
  • mąka

    2/3 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • czekolada mleczna

    1+1 tabliczka
  • czekolada gorzka

    1+1 tabliczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

migdały sparzyć obrać i posiekać żółtka utrzeć z cukrem dodać migdały i startą czekoladę całość wymieszać dodać mąkę i pianę ubitą z białek delikatnie wymieszać na blachę nakładać gotową masę posypać cukrem i wstawić do letniego piekarnika na 20-25minut

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat