Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka czekoladowo - orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 175 g
cukier trzcinowy 90 g
gorzka czekolada 100 g
orzechy laskowe 100 g
masło 100 g
jajko 1 szt.
cukier wanilowy 1 torebka
drożdże 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka czekoladowo - orzechowe

Posiekaną gorzką czekoladę stopić w kąpieli wodnej.
W misce wymieszać cukier trzcinowy i cukier waniliowy.
Dodać stopione masło (półsłone) i jajko, dobrze wymieszać.
Dodać mąkę i drożdże, następnie stopioną czekoladę.
Mieszać by uzyskać jednolitą masę.
Posiekać orzechy, dodać do ciasta. Uformować dużą kulkę z 2 łyżeczek ciasta i spłaszczyć na blasze wyłożonej folią. Piec 10 minut w 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 04.03.2014 22:44
Wydają się łatwe i smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak