Ciastka czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostki masła

    1,5 szt
  • mąki

    300 g
  • żółtek

    2 szt
  • cukru pudru

    1/2 szklanki
  • soli

    1 szczypta
  • kakao

    1 łyżka
  • orzechów włoskich zmielonych

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć na puszystą masę, dodać cukier, żółtka, sól,kakao a na końcu mąkę i zmiksować. Dosypać orzechy i wymieszać. Masę wyciskać na papier do pieczenia - ja mam takie urządzenie do dekoracji ciast,ale można np.przez worek. Piec 15-20 min w 180 stopniach,aż będą rumiane.Kruche i smaczne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
LoLa 02.04.2013 06:38
super ciasteczka
Andysz 27.11.2012 09:49
uwielbiammm;]
Aneta25 25.08.2012 17:55
pychotka
Emiliozo 14.07.2012 12:29
moje ulubione
Marybeth 18.07.2011 17:26
Ciasteczka czekoladowe, to co uwielbiam najbardziej ;)
SyMiki 25.05.2011 11:30
ciekawy przepis
iknkirke 27.11.2010 20:48
takich ciastek jeszcze nie piekłam
katarzynka455 18.10.2010 12:05
bardzo fajne
edyta44 20.09.2010 12:14
super sprawa mniam
polly66 16.09.2010 09:27
takie ciasteczka to ja na śniadanko mogę;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat