Ciastka czekoladowe

Ciastka czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    4
  • cukier

    1 szklanka
  • czekolada mleczna

    400 g
  • orzechy włoskie

  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić.
Orzechy oraz żurawinę posiekać drobno.
Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać po trochu cukru.
Do czekolady dodać bakalie oraz ubite białka i delikatnie wymieszać (do momentu aż masa będzie jednolita).
Piekarnik nagrzać do 175 stopni.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wykładać porcje masy (w trzeba pozostawić odstępy).
Pieczemy 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eMMe

18.02.2014 16:54
Mmm pyszne ciasteczka:)

Mniam

18.02.2014 14:17
Schrupałabym takie z przyjemnością. Mocno czekoladowe to coś dla mnie.

Pyszota

18.02.2014 13:23
super ciasteczka

Joannasz3190

18.02.2014 13:20
Wyglądają smakowicie :)

krystyna330

18.02.2014 12:51
pyszności mniam

idealme

18.02.2014 12:50
zjadłabym z wielką przyjemnością :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat