Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka budyniowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 4 szkl
cukier puder 1 szkl
jajko 3
budynie waniliowe 3 torebki bez cukru
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
zapach waniliowy kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka budyniowe

Kroki postępowania

1
Mąkę wsypać do miski,dodać proszek i budynie
Krok 1 - Ciastka budyniowe foto
2
wymieszać dodać margarynę i zapach waniliowy
Krok 2 - Ciastka budyniowe foto
3
wbić całe jajka
Krok 3 - Ciastka budyniowe foto
4
wyrobić dobrze ciasto i zagnieść
Krok 4 - Ciastka budyniowe foto
5
dać na stolnicę rozwałkować i wykrawać ciastka foremkami
Krok 5 - Ciastka budyniowe foto
6
ułożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem
Krok 6 - Ciastka budyniowe foto
7
można posypać makiem .I piec 170 st z 20 min.
Krok 7 - Ciastka budyniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 13.02.2013 11:41
super
gusia1000 29.12.2012 21:23
Muszą być dobre.
IwonaKa 28.12.2012 20:27
świetne ciasteczka i prosty przepis
sylwiusia055 28.12.2012 19:55
ekstra ciastka z tyle mąki tyle ciastek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak