Ciastka biszkoptowe

Ciastka biszkoptowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    25 dag
  • cukier

    18 dag
  • jajko

    8 sztuk
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciastka biszkoptowe

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z solą na sztywną pianę, dodać połowę cukru. Żółtka utrzeć z resztą cukru na puszystą, jasną masę. Masę żółtkową połączyć z białkami, dodać przesianą mąkę pszenną, całość delikatnie wymieszać. Na blachę wyłożoną pergaminem wyciskać ciasteczka i piec je na złoty kolor w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

IKrakowianka 13.09.2012 20:47
pycha :)
kielcok1 12.12.2011 16:23
mniam
rakow2
rakow2 06.05.2011 14:42
lekki deser
pioge7 08.03.2011 16:45
świetnie
Krzysztof42 01.10.2010 20:27
ciastka biszkoptowe smaczne są i zdrowe
linka1312 30.09.2010 19:29
fajne i proste
Iwusia 10.09.2010 10:12
Pyszne biszkopciki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat