Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka bez mąki i cukru- dla diabetyków

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mus jabłkowy 1,5 szklanki
jajko 2 sztuki
otręby pszenne 0,5 szklanki
otręby pszenne 0,5 szklanki, granulowane, jabłkowe
płatki owsiane 1 szklanka
siemię lniane 4 łyżki
rodzynki garść
sezam 1 łyżka
żurawina 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
płatki migdałowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka bez mąki i cukru- dla diabetyków

Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Mieszamy razem do połączenia wszystkich składników. Jeśli ciasto będzie za rzadkie dokładamy otrąb lub mielonych orzechów.
Odrywamy kawałki ciasta i w dłoniach toczymy kulki o średnicy około 4 cm. Spłaszczamy je i układamy na przygotowanej blaszce.
Ciasta pieczemy w 180°C około 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:48
Super przepis
Renata9 30.12.2016 23:30
Zdrowe i smaczne ciasteczka
Wafelek2601 30.12.2016 20:19
Świetna ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak