Ciastka baletki

Ciastka baletki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt.
  • cukier

    0,5 szkl.
  • mąka

    1 szkl.
  • cukier waniliowy

    1 op.
  • suchy mak

  • marmolada

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Całe jajka ubić na parze z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Zestawić i ubijać jeszcze przez chwilę do ochłodzenia masy.Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać.Gotowe ciasto wykładać na blaszkę wyłożoną papierem przy pomocy łyżeczki,formując zgrabne,okrągłe ciasteczka lub wyciskać szprycą,posypać makiem.Piec 10-15 minut w 200 stopniach C.Po wyjęciu i ostudzeniu,ciastka składać po dwa,zlepiając marmoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

TyTaN

10.03.2016 23:13
Robiłem kiedys bardzo podobne ,wyjątkowo smaczne : )

Betka

10.02.2013 10:51
bardzo smaczne;)

Marzena34

30.01.2012 13:53
pracowite,ale warto

Joanna83

18.04.2011 08:01
a ja z cukierni :)

bami

17.04.2011 22:00
Znam takie ze sklepu! :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat