Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka amoniaczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 2 szt
cukier waniliowy 1 opakowanie
amoniak 2 łyżeczki
śmietana 1/2 szklanki
margaryna 1/2 kostki
cukier 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka amoniaczki

Amoniak rozpuścić w śmietanie i odstawić. Na stolnicę wysypać mąkę, wlać wyrośnięty amoniak ze śmietaną, dodać margarynę i cukier. Zagnieść ciasto, aż będzie elastyczne, a następnie włożyć je na godzinę do lodówki. Podzielić ciasto na pół, rozwałkować na placki o grubości około pół centymetra. Wykrawać ciastka. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.09.2014 09:37
fajne ciastka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak