ciasti z kremem i galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka tortowa

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1 sztuka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • galaretka truskawkowa

    2 opaowania
  • krem do tortów czekoladowy

    1 opakowanie
  • truskawki

    250 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić białka na sztywno, dodać szklankę cukru i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku. Dodać mąkę tortową i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i wymieszać mikserem. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 30 min.

Galaretkę zrobić według instrukcji na opakowaniu. (ja na 2 galaretki daje 750ml wody). i zostawić aż zacznie się ścinać. Krem zrobić wg. instrukcji na opakowaniu. Biszkopt przekroić na pół, przełożyć kremem. Na górnym biszkopcie ułożyć umyte truskawki przekrojone na pół i zalać galaretką. Wstawić do lodówki na ok. 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 06.07.2012 18:53
mniam
Chojłówna 28.03.2012 21:26
am am :)
foczka-ks 26.03.2012 23:48
smakowite ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat