Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczkowy budyń

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 szt
mleko 1/2 l
ciasto kruche 5 szt
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczkowy budyń

Gotujemy 3/4 mleka. W reszcie rozpuszczamy budyń i cukier. Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy budyń i mieszamy aż masa zgęstnieje. Budyń wlewamy do miseczki. Następnie kruszymy grubo ciasteczka np. owsiane i wrzucamy do budyniu. Całość mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 28.02.2015 16:16
takie słodkości bardzo lubię zjeść
Pyszota 28.02.2015 15:18
super przepis
Cynamonka 28.02.2015 15:09
Jeszcze takiego nie jadłam, a bardzo lubię budyń :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak