Ciasteczkowy budyń

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    1 szt
  • mleko

    1/2 l
  • ciasto kruche

    5 szt
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy 3/4 mleka. W reszcie rozpuszczamy budyń i cukier. Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy budyń i mieszamy aż masa zgęstnieje. Budyń wlewamy do miseczki. Następnie kruszymy grubo ciasteczka np. owsiane i wrzucamy do budyniu. Całość mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 28.02.2015 16:16
takie słodkości bardzo lubię zjeść
Pyszota 28.02.2015 15:18
super przepis
Cynamonka 28.02.2015 15:09
Jeszcze takiego nie jadłam, a bardzo lubię budyń :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat