Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczkowe mazurki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 1 paczka
biszkopty okrągłe 1 paczka
masa krówkowa 400 gram
dżem 1 słoik
orzechy 1/2 szklanki
rodzynki 1/2 szklanki
wiórki kokosowe do dekoracji
polewa czekoladowa do dekoracji
migdały 1/2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczkowe mazurki

Połowę herbatników smarujemy z jednej strony masą krówkową. Na masę kładziemy biszkopt wypukłą stroną do masy. Dociskamy. W masę, która została po bokach biszkoptu wciskamy pokruszone orzechy i sparzone rodzynki. Drugą połowę herbatników smarujemy dżemem i posmarowaną stroną kładziemy na biszkopty. Wyrównać boki i obtoczyć w wiórkach kokosowych. \"Mazurki\" polać polewą czekoladową i dowolnie udekorować bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak