Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczkowe lizaki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 opakowanie
serek homogenizowany 2 kubeczki
biała czekolada 1 tabliczka
kolorowa posypka 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczkowe lizaki

Biszkopty zmielić, połączyć z serkiem.

Dać do zamrażarki na 15min, póżniej zwinąć kulki i nadziać patyczki z zamoczona koncówką w czekoladzie. Ponownie na 15min do zamrażarki wstawić.

Maczać w rozpuszczonej czekoladzie i wbijać na styropian by czekolada ściekała, posypać i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 16.02.2016 14:22
fajne lizaki
ilka01 16.02.2016 13:07
super pomysł
Futka 16.02.2016 09:22
Świetne i smakowite lizaczki :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak