Ciasteczka z tahini

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    2 szklanki
  • margaryna

    150 g
  • cukier

    1/2 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 torebeczka
  • jajko

    1 sztuka
  • pasta tahini ciemna

    4 łyżki
  • cynamon mielony

    1/2 łyżeczki
  • ziarna sezamy

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagniatamy ciasto, które nie powinno się kleić za bardzo do rąk. Z ciasta formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i spłaszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można dodatkowo posypać i przyklepać odrobinę sezamu na każde ciastko.
Ciastka wkładamy do nagrzanego do 170C piekarnika i pieczemy 15-20minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ciekawska 13.12.2013 08:42
mniam mniam :)
agogo2 07.08.2013 16:43
bardzo dobre
Magda60 07.08.2013 13:54
swietny przepis, smaczne
Dorian 21.03.2013 18:37
super ciekaw jestem smaku
haniaa 09.02.2013 06:57
Świetny przepis. Tahini można zrobić samemu w domu z sezamu i oliwy;)
Vanilla 17.01.2013 18:23
ja też nie, pewnie można kupić w sklepie typu kuchnie świata
PaniMISIOWA 17.01.2013 17:35
nigdy o tej paście nie słyszałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat