Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z tahini

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
margaryna 150 g
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 torebeczka
jajko 1 sztuka
pasta tahini ciemna 4 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ziarna sezamy do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z tahini

Zagniatamy ciasto, które nie powinno się kleić za bardzo do rąk. Z ciasta formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i spłaszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można dodatkowo posypać i przyklepać odrobinę sezamu na każde ciastko.
Ciastka wkładamy do nagrzanego do 170C piekarnika i pieczemy 15-20minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ciekawska 13.12.2013 08:42
mniam mniam :)
agogo2 07.08.2013 16:43
bardzo dobre
Magda60 07.08.2013 13:54
swietny przepis, smaczne
Dorian 21.03.2013 18:37
super ciekaw jestem smaku
haniaa 09.02.2013 06:57
Świetny przepis. Tahini można zrobić samemu w domu z sezamu i oliwy;)
Vanilla
Vanilla 17.01.2013 18:23
ja też nie, pewnie można kupić w sklepie typu kuchnie świata
PaniMISIOWA 17.01.2013 17:35
nigdy o tej paście nie słyszałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak