Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka z pokruszonego ciasta drożdżowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pokruszone ciasto drożdżowe 1 szklanka
cukier 25 dkg
rum 1 kieliszek
czekolada 6 dkg
mleko 1/8 l
wiórka kokosowe 3 dkg
orzechy włoskie 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka z pokruszonego ciasta drożdżowego

najpierw mielę orzechy, a następnie łączę je z ciastem, cukrem, rumem. Wlewam do masy mleko z rozpuszczoną czekoladą i wyrabiam, aż dadzą się utworzyc małe kulki. Kulki obtaczam w wiórkach kokosowych i wstawiam je do lodówki, by zastygły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 11.08.2012 19:51
do kulek idealnie nadają się pokruszone ciasteczka, które podac na stół nie wypada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak