ciasteczka z pokruszonego ciasta drożdżowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pokruszone ciasto drożdżowe

    1 szklanka
  • cukier

    25 dkg
  • rum

    1 kieliszek
  • czekolada

    6 dkg
  • mleko

    1/8 l
  • wiórka kokosowe

    3 dkg
  • orzechy włoskie

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

najpierw mielę orzechy, a następnie łączę je z ciastem, cukrem, rumem. Wlewam do masy mleko z rozpuszczoną czekoladą i wyrabiam, aż dadzą się utworzyc małe kulki. Kulki obtaczam w wiórkach kokosowych i wstawiam je do lodówki, by zastygły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sznycel 11.08.2012 19:51
do kulek idealnie nadają się pokruszone ciasteczka, które podac na stół nie wypada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat