Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka z nadzieniem orzechowo - czekoladowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto kruche czekoladowe

mąka 1 szklanka
kakao 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 2 łyżki
masło 50 gr

krem

masło 1 kostka
cukier puder 1/2 szkl
czekolada mleczna 100 gr
brązowy rum 2 łyżki

dodatkowo

orzechy włoskie siekane

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka z nadzieniem orzechowo - czekoladowym

CIASTO:
z podanych składników zagnieć ciasto czekoladowe.zawiń w folię i połóż do lodówki na 1 godz.
KREM:
masło miksujemy z cukrem pudrem wlewamy cienkim strumieniem rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę - miksujemy na koniec wlewamy rum.
Cisto wyjmujemy z lodówki ,wałkujemy wycinamy krążki ,wkładamy do foremki i pieczemy 10 minut w 190 stopniach.
zimne ciasteczka napełniamy kremem , górę posypujemy siekanymi orzechami.


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 12.03.2015 12:42
fajne ciasteczka :)
Krystyna32 12.03.2015 09:29
wyglądają pysznie
olkaaa 12.03.2015 07:34
lubię takie
Lucan 11.03.2015 22:17
apetyczne:)
monikaT83 11.03.2015 22:01
wow! pyszne połączenie smakowe:)
ada.la 11.03.2015 21:18
fajne ciasteczka
tytka 11.03.2015 21:13
fajnie wyglądają
IKrakowianka 11.03.2015 20:21
ciasteczka super nadziane :)
Mniam 11.03.2015 20:06
Krem czekoladowy i orzeszki to bardzo zgrany, smaczny duet :)
mzap88 11.03.2015 20:01
cudownie się prezentuje
Agata3 11.03.2015 19:57
bardzo smaczne babeczki:)
paulina2157 11.03.2015 19:51
zjadłabym zjadła i to nie jedno. Koniecznie do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak