Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z miodem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1/4 kostki
miód płynny 1,5 łyżki
mąka 2 szklanki
cukier 200 g
jajko 1 szt
śmietana 18 proc 1,5 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 płaska łyżeczka
cukier brązowy wg uznania

Porada

Cukier brązowy można zastąpić cukrem perlistym, który nie zmienia koloru podczas pieczenia.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z miodem

Margarynę i miód rozpuścić, następnie przestudzić. Dodać do nich pozostałe składniki oprócz cukru brązowego. Zamieszać i zarobić ciasto. Rozwałkować grubość około 3mm i wycinać foremkami kształty. Ciastka przyozdobić cukrem brązowym. Piec w temperaturze 160 stopni do momentu zarumienienia się.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.01.2015 13:11
fajne ciasteczka
Margo1 06.01.2015 11:18
lubię takie ciasteczka
Aannkaa82 29.07.2014 19:34
Super ciasteczka do chrupania :)
Magula 29.07.2014 18:47
wyglądają bardzo apetycznie
Renata9 29.07.2014 17:30
fajne ciasteczka i na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak