Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z migdałami, słonecznikiem i miodem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 200 g
słonecznik łuskany 100 g
masło 50 g
miód 200 g
mąka pszenna 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z migdałami, słonecznikiem i miodem

Na patelni rozpuścić masło i miód. Migdały pokroić na dość duże kawałki (jeden migdał mniej więcej na 2-3 części). Dodać do miodowej masy razem ze słonecznikiem, dokładnie wymieszać. Następnie wsypywać po jednej łyżce mąki cały czas mieszając, by nie powstały grudki.
Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową i lekko obsypać mąką. Wykładać ciasteczka na blachę formując niewielkie kółeczka (1 łyżka = 1 ciasteczko). Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 15-17 minut, aż ciastka staną się rumiane. Po wyciągnięciu z piekarniku ciasteczka powinny być lekko miękkie. PO wystygnięciu stają się niesamowicie chrupkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 12.11.2015 20:18
Pyszne ciasteczka
Motorek 02.02.2015 07:36
bardzo dobre
smakołyk 07.01.2015 23:32
Takie domowe ciasteczka sa najlepsze
matesko 07.01.2015 21:46
smaczne i zdrowe
ilka01 07.01.2015 17:36
pychota, muszę koniecznie zrobić:)
gosia561 07.01.2015 16:18
zdrowe słodkości
caralajna 07.01.2015 16:07
jakie fajne ciasteczka
marzut 07.01.2015 15:59
świetnie się prezentuje
Grazyna0211 07.01.2015 15:22
fajny pomysł
Agnieszka-87-25 07.01.2015 15:06
mniam pycha
Wafelek2601 07.01.2015 14:12
Fajne te ciasteczka
Kluska_87 07.01.2015 14:04
super ciacha
Rysia 07.01.2015 13:55
Pyszne ciasteczka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak