Ciasteczka z masłem orzechowym i bakaliami

Ciasteczka z masłem orzechowym i bakaliami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szklanki
  • masło

    60 g
  • masło orzechowe

    1 szklanka
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • rodzynki

  • migdały

  • cukier

    1 szklanka
  • czekolada

    100 g
  • ekstrakt waniliowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło,masło orzechowe,jajka i cukier wymieszać mikserem na gładką masę.Do mąki dodać sodę i dokładnie wymieszać.Dodać mąkę i ekstrakt do masła i wyrobić całość.Na samym końcu dodajemy pokrojoną czekoladę i bakalie.Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszczamy.Układamy na papierze do pieczenia.

Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

12.02.2017 15:01
smaczne ciasteczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat