Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z kleiku ryżowego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kleik ryżowy 1 paczka
margaryna 1
jajko 3
cukier 1 szkl
wiórka kokosowe 1 opakowanie duże
cukier wanilinowy 1
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z kleiku ryżowego

Kroki postępowania

1
Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną następnie dodać resztę składników, zagnieść na koniec dodać pianę z białek.
Krok 1 - Ciasteczka z kleiku ryżowego foto
2
Po wyrobieniu łyżką formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy luźno na blaszce. W każdym ciasteczku robimy wgłębienie. Pieczemy w 180 st. C. przez ok 15 min.
Krok 2 - Ciasteczka z kleiku ryżowego foto
3
Smacznego :)
Krok 3 - Ciasteczka z kleiku ryżowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 02.12.2013 10:33
dobre ciasteczka
pestka 18.11.2013 14:23
takie robiłam jak dzieci były małe
Barbara777 29.09.2013 23:00
bardzo dobre smakują mi
Michał2 29.09.2013 22:59
dobre ciasteczka;)
gosia56 11.09.2013 20:25
robię podobne
teresa18 12.08.2013 21:01
bardzo je lubię
IwonaKa 12.08.2013 00:32
jadłam kiedyś takie ciasteczka,są pyszne i kruchutkie
iza0823 17.07.2013 22:51
też takie robię ale ja nie dodaję proszku do pieczenia i świetnie rosną
Mniam 17.07.2013 20:49
Muszę kiedyś takie zrobić.
zielonamorelka 17.07.2013 19:48
nigdy nie jadłam kleiku ale takie ciasteczka chyba by mi posmakowały
Agula&Stabi 17.07.2013 17:59
robię podobne, więc na pewno są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak