Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z inką

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kawa zbożowa Inka 10 g
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
cukier kryształ 10 g
masło 70 g
jajko 1 szt
pestki słonecznika 10 g
mąka żytnia 50 g
mąka pszenna 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z inką

Kroki postępowania

1
Suche składniki wymieszać ze sobą.
Krok 1 - Ciasteczka z inką foto
2
Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Krok 2 - Ciasteczka z inką foto
3
Dodać jajko i masło, zagnieść ciasto.
Krok 3 - Ciasteczka z inką foto
4
Na koniec dodać słonecznik I łyżkę tartej gorzkiej czekolady, zagnieść.

Krok 4 - Ciasteczka z inką foto
5
Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko rozgnieść, kłaść na papier do pieczenia.

Krok 5 - Ciasteczka z inką foto
6
Piec około 10-12 minut w temp. 180 stopni.
Krok 6 - Ciasteczka z inką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.09.2015 14:10
Pomysłowo, ciekawie.
Aannkaa82 17.09.2015 11:17
Fajne do chrupania w sam raz do herbatki :)
agaK. 17.09.2015 10:39
Akurat ma puszeczkę inki to może spróbuję takiego czegoś, bo ładnie wyglądają:)
RenataZ-et 17.09.2015 10:33
bardzo fajny pomysł :)
Aleksandra/Olcia 17.09.2015 10:20
ciekawy pomysł
ilka01 17.09.2015 09:22
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak