Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z galaretką
Dodajemy żółtka i jajko, chwilę ucieramy.
Następnie dodajemy mąkę i zmielone migdały, zagniatamy ciasto, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut.
Po schłodzeniu ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie.
Z placków wycinamy kształty foremką. Na połowie ciastek wykrawyamy małe gwiazdki lub serduszka.
Ciastka układamy na papierze do pieczenia, pieczemy w temperaturze 160 stopni ok. 12minut.
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. wody. Odstawiamy do stężenia.
Ciastka z dziurkami posypujemy cukrem pudrem.
Na pozostałe ciastka nakładamy łyżeczkę tężejącej galaretki.
Na ciastka z galaretką nakładamy ciastka z cukrem pudrem, lekko dociskamy.
Smacznego!!!