Ciasteczka z ciecierzycy z czekoladą - bezglutenowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciecierzyca

    1 puszka
  • masło orzechowe

    1/2 szkl
  • miód

    1 łyżka
  • mąka ryżowa

    1/4 szkl
  • czekolada deserowa

    1/2 szkl
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciecierzycę odsączamy i wrzucamy do miski. Miksujemy blenderem na gładko. Dodajemy pozostałe składniki poza czekoladą i miksujemy. Na koniec dodajemy czekoladę i mieszamy łyżką lub ręką. Formujemy kulki i rozgniatamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok.15 minut w temperaturze 180 °C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 12.01.2016 17:15
ciekawy przepis
Milka100 04.12.2015 08:29
bardzo ciekawy przepis:)
Kolorowa 01.12.2015 14:51
Z pewnością są syte ;)
ewasylwia 01.12.2015 14:40
ciekawe połączenie, zastanawiam się jak to smakuje.
magda1976 01.12.2015 12:52
Bardzo ciekawy przepis, wypróbuję na pewno!
slodkieniebo 01.12.2015 08:28
Dziękuje. Polecam upiec te ciasteczka bo są bardzo pyszne:)
Ola1984 01.12.2015 07:12
Mniam, coś wspaniałego :)
Jadwiga/Jaga85 01.12.2015 00:28
Coś pysznego!
agataw1990 30.11.2015 23:43
Wyglądają bardzo smacznie:)
Anna169Hosz 30.11.2015 23:00
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat