Ciasteczka tureckie maślane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    120 g
  • mąka pszenna

    150 g
  • cukier puder

    3 łyżki
  • tahini pasta sezamowa

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wymieszać do połączenia.
Ciasto uformować w kulkę i owinąć w folię, włożyć do lodówki na ok. 30 minut.

Ciasto formować w małe kulki, spłaszczając je widelcem.
Ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 15 minut do złotego koloru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 10.11.2016 00:18
Bardzo dobre.
MAR3STA 09.11.2016 22:02
Pyszne ciasteczka
bertpvd 09.11.2016 19:45
piękne ciasteczka
martynkacytrynka 09.11.2016 18:13
Pyszności!
Marta1986 09.11.2016 17:51
ciekawy pomysł
dodi 09.11.2016 17:31
apetycznie wygladają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat