Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka skręcane dwukolorowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dkg
mąka pszenna 50 dkg
jajko 1 szt
żółka 2 szt
cukier 15 dkg
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka skręcane dwukolorowe

Kroki postępowania

1
Do miski dajemy miękkie masło wbijamy jajko ubijamy mikserem dodajemy stopniowo cukry i żółtka .Ucieramy na gładką masę.
Do masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia wyrabiamy ciasto.
Krok 1 - Ciasteczka skręcane  dwukolorowe foto
2
Ciasto dzielimy na pół do jednej dodajemy kakao.
Z kawałka ciasta robimy wałki które tniemy na kawałki.
Krok 2 - Ciasteczka skręcane  dwukolorowe foto
3
Z każdego uciętego kawałka robimy wałeczki łączymy ze sobą biały i kakaowy wałeczek ściskamy koncówkę.
Krok 3 - Ciasteczka skręcane  dwukolorowe foto
4
Ruloniki skręcamy łączymy końcówkę układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4 - Ciasteczka skręcane  dwukolorowe foto
5
Blachy dwie jednoczesnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 150st termoobieg i pieczemy około 20 minut.
Krok 5 - Ciasteczka skręcane  dwukolorowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 08.10.2014 11:31
ładna kolorystyka
Róża1 02.10.2014 23:53
efektowne ciasteczka :-)
gosia56 02.10.2014 13:16
Gusia dziękuję za miły komentarz;)
gusia1000 01.10.2014 19:17
Znakomite ciastka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak