Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka ryżowo bananowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kleik ryżowy 1 szklanka
mąka pełnoziarnista 1 szklanka
olej kokosowy 2 łyżki
banan 1 sztuka
cynamon 1-2 łyżeczki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka ryżowo bananowe

Kroki postępowania

1
Do miseczki wsypać kleik ryżowy, mąkę i cynamon. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Ciasteczka ryżowo bananowe foto
2
Banana rozgnieść i wymieszać z olejem kokosowym.
Krok 2 - Ciasteczka ryżowo bananowe foto
3
Do kleiku i mąki dodać banana z olejem. Dodać kilka łyżek wody, zacząć od 4-6 aż do momentu aż ciasto uda się zagnieść.
Krok 3 - Ciasteczka ryżowo bananowe foto
4
Ciasto rozwałkować i wyciąć dowolne kształty.
Piec około 15-20 minut w 180stopniach.
Krok 4 - Ciasteczka ryżowo bananowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak