Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka ryżowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kleik ryżowy 1 opakowanie
masło 300 gram
cukier puder 1/2 szklanki
cuier waniliowy/pasta waniliow
mąka ryżowa 3/4 szklanki
mąka pszenna 4 łyżki
wiórki kokosowe 4 łyżki
proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka ryżowe

Kroki postępowania

1
Z podanych składników wyrabiamy ciasto-wszystko w 1 misce (wielki plus-ciastka robi bardzo szybko i nie potrzebne nam do tego wiele miejsca czy sprzętu).
Krok 1 - Ciasteczka ryżowe foto
2
Jeśli ciasto wyjdzie zbyt kleiste,rzadkie dodajemy odrobinę mąki. Z ciasta formujemy kuleczki w których palcem robimy wgłębienie i to miejsce napełniamy dżemem.
Krok 2 - Ciasteczka ryżowe foto
3
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na ok.15 minut.
Krok 3 - Ciasteczka ryżowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.07.2013 14:32
smaczne ciastka
ZEWA 07.05.2013 08:35
bardzo ciekawe ciacha :)
wyattearp 07.05.2013 08:03
O TAKICH JESZCZE NIE ROBIŁAM
Poison1988 06.05.2013 23:00
wyglądają przepysznie :) super!
Magiczna:):):) 06.05.2013 11:00
Ciekawy przepis:)
smerfetka79 06.05.2013 10:44
dziękuję serdecznie
mufinka79 06.05.2013 10:36
Jeszcze takich nie robiłam, ale wyglądają bardzo wybornie :)
ewka1978 06.05.2013 10:12
wyglądają apetycznie
Megg 06.05.2013 10:10
super pyszne ciasteczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak