Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka ptysiowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
woda 1 szklanka
masło 3 łyżki
jajko 3
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka ptysiowe

W rondelku zagotować wodę z solą i masłem. Wsypać przesianą mąkę. Energicznie mieszając gotować aż masa będzie gładka oraz będzie odstawać od dna. Ostudzić. Następnie ucierając mikserem dodawać po 1 jajku. Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej. Tak aby następnego dnia smażyć je na głębokim i mocno rozgrzanym oleju. smażyć na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 24.10.2013 10:30
fajne ciasteczka
IlonaAlbertos 12.04.2012 15:58
Smaczne.
Edyta38 21.01.2011 18:57
ale proste i smaczzne
Renata34 01.01.2011 16:54
bARDZO SMACZNE
Renata34 01.01.2011 16:54
bARDZO SMACZNE
Renata34 01.01.2011 16:54
bARDZO SMACZNE
Ania67 07.12.2010 21:20
Pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak