Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka półkruche w cynamonem
Zimne ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wyciąć ciasteczka.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 175*C z termoobiegiem przez ok. 10 minut.
mąka pszenna pełnoziarnista | 100 g |
mąka pszenna | 400 g |
jajko | 1 całe |
żółtko jajek | 2-3 szt. |
masło | 150 g |
śmietana | 3-4 łyżki |
sól | 1/4 łyżeczka |
Cynamon mielony Prymat | 1-2 łyżeczki |
cukier puder | 3/4 szkl. |
Soda oczyszczona Prymat | płaska łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: