Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka piernikowe z orzechem włoskim i perełkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 60 dag
kakao 2 łyżeczki
masło 30 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 1
cukier waniliowy 1
perełki
orzechy włoskie
polewa czekoladowa
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka piernikowe z orzechem włoskim i perełkami

przesiewamy mąkę, dodajemy opakowanie cukru waniliowego, łyżeczkę proszku do pieczenia, przyprawy do pienika i kakao, następnie masło i żółtko i ugniatamy do momentu aż wyrobi się z tego ciasto, następnie zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny.
Wyjmujemy i rozwałkujemy na grubość ok 0,5 cm, wykrawamy foremkami ciasteczka, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180stopni na ok. 15 minut. Rozgrzewamy garnek z wodą do rozpuszczenia polewy, gdy ciastka wyjmiemy z piekarnika nakładamy odrobinę polewy i posypujemy perełkami i kawałkami orzechów włoskich

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

votus 22.01.2014 20:49
pyszne ciasteczka
Monika58 22.01.2014 15:50
smaczna słodka przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak