Ciasteczka orzechowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    50 dag
  • jajko

    4 sztuki
  • masło

    15 dag
  • cukier

    25 dag
  • skórka z cytryny

    1 łyżka
  • posiekane listki tymianku5

    łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto zagnieść z trzech jajek, mąki pszennej, masła, cukru u skórki otartej z cytryny. Rozwałkować je, następnie wyłożyć na wysmarować tłuszczem blachę i pokroić w kwadratowe ciasteczka, całość posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać posiekanymi drobno orzechami. Ciasteczka piec w nagrzanym do
180 stopni piekarniku do ozłocenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 30.12.2012 22:07
pycha!
Justyna37 23.03.2012 10:48
pycha
Barbara55 12.04.2011 15:41
lubię to
Norgiusz 04.04.2011 07:29
fajne
kielcok1 14.03.2011 15:25
ciasteczek nie odmawiam
rakow2 29.12.2010 13:40
lubię ciasteczka
Iwusia 25.09.2010 10:04
bardzo fajny przepis na szybkie ciasteczka :)
Krzysztof42 16.06.2010 19:23
szkoda że fotki nie ma bo pewnie jeszcze większego smaka bym miał :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat