Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka na kleiku ryżowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kleik ryżowy 1 opakowanie
jajko 5 szt
cukier 1 szklanka
margaryna 25 dkg
powidła śliwkowe do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka na kleiku ryżowym

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami po czym dodać kleik ryżowy i wymieszać mikserem. Pianę ubitą z białek połączyć z wcześniej utartą masą, delikatnie wymieszać. Kupki ciasta kłaść łyżką na posypaną mąką blachę. Na środku każdego ciasteczka wyszprycować troszkę powideł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 06.07.2011 12:53
super
Juleczka20 22.05.2011 08:29
bardzo lubie
Misiabe 21.05.2011 03:44
uwielbiam te ciasteczka!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak