Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka miodowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier puder 1/2 szkl
jajko 1 szt
miód 3 łyżki
margaryna 1/5 kostki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
śmietana 30% 1/3 szkl
białko 1 szt
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat 1 op
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka miodowe

Margarynę oraz miód rozpuszczamy w rondelku. Następnie dodajemy sodę oraz śmietanę. Do miski natomiast wsypujemy mąkę oraz cukier puder i cynamon, dokładnie mieszamy. Do składników w misce wlewamy rozpuszczoną margarynę z miodem oraz jajko. Całość dokładnie mieszamy, najlepiej za pomocą miksera. Ciasto przekładamy na stolnicę podsypaną mąką i szybko zagniatamy ciasto. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość kilku mm i wykrawamy foremkami ciasteczka. Gotowe ciasteczka przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, smarujemy białkiem i posypujemy cukrem cynamonowym. Ciasteczka pieczemy około 10 minut w temp. 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 13.07.2012 10:34
mm.. świetnie wyglądają!;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak