Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka migdałowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 45 dag
cukier 15 dag
masło 30 dag
żółtko jajek 3 sztuki
aromat migdałowy kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka migdałowe

Zimne masło pokroić w kostkę i wyłożyć na stolnicę, następnie wsypać mąkę, cukier i szczyptę soli, dodać żółtka i aromat migdałowy, szybko zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę, owinąć folią i schłodzić w lodówce najlepiej 3-4 godziny.
Schłodzone ciasto cienko rozwałkować najlepiej umieszczając je pomiędzy arkuszami papieru do pieczenia i przy pomocy wykrawaczek wyciąć ciastka.
Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nich przygotowane ciastka, piec w temp.190st około 10 minut do zezłocenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 15.10.2016 12:53
Są tak urocze, ze trudno przejść obok nich obojętnie :)
MagdalenaIC 15.10.2016 00:57
Fajne ciasteczka
Renata9 14.10.2016 21:46
Bardzo fajne ciasteczka
IKrakowianka 14.10.2016 20:01
śliczne ciasteczka
sezamek 14.10.2016 18:53
chyba odwiedzamy ten sam sklep poznaję stemple :)
norweska20 14.10.2016 18:36
apetyczne te ciasteczka
bertpvd 14.10.2016 18:12
super ciasteczka
Motorek 14.10.2016 16:58
pyszne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak