Ciasteczka migdałowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    10 dkg
  • śmietana

    2 łyżki
  • żółtko jajek

    2
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mąka

    2 szkl
  • cukier

    0,5 szkl
  • migdały

    10 dkg
  • cukier waniliowy

    0,5 op.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasteczka migdałowe foto
Migdały mielimy. Mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia
Na stolnicę dajemy wszystkie przygotowane składniki
Krok 2 - Ciasteczka migdałowe foto
Wyrabiamy ciasto
Dajemy na pół godziny do lodówki.
Krok 3 - Ciasteczka migdałowe foto
Wałkujemy i wyciskamy foremką misie.
Krok 4 - Ciasteczka migdałowe foto
Układamy na wysmarowanej blaszce
Krok 5 - Ciasteczka migdałowe foto
Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 20 minut

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat