Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka migdałowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dkg
śmietana 2 łyżki
żółtko jajek 2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 2 szkl
cukier 0,5 szkl
migdały 10 dkg
cukier waniliowy 0,5 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka migdałowe

Kroki postępowania

1
Migdały mielimy. Mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia
Na stolnicę dajemy wszystkie przygotowane składniki
Krok 1 - Ciasteczka migdałowe foto
2
Wyrabiamy ciasto
Dajemy na pół godziny do lodówki.
Krok 2 - Ciasteczka migdałowe foto
3
Wałkujemy i wyciskamy foremką misie.
Krok 3 - Ciasteczka migdałowe foto
4
Układamy na wysmarowanej blaszce
Krok 4 - Ciasteczka migdałowe foto
5
Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 20 minut
Krok 5 - Ciasteczka migdałowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak