Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka migdałowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
migdały zmielone 200 g
margaryna 200 g
cukier 100 g
proszek do pieczenia szczypta
żółtko jajek 2
kakao 2 łyżeczki
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka migdałowe

Przesiewamy mąkę wraz z proszkiem prosto na stolnicę dodajemy zmielone migdały , sól i cukier oraz schłodzoną margarynę posiekaną nożem , na koniec dodajemy same żółtka , kakao i już możemy zagnieść ciasto , gdy już zagnieciemy to ciasto to zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy na 1,5 godziny do lodówki, po tym czasie musimy ciasto rozwałkować i wykrawamy dowolne kształty foremką ,posypujemy migdałami - blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy w odstępach surowe ciasteczka pieczemy ok 15 minut może mniej w temp. 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasica2210 02.05.2013 19:47
Pyszności :)
janek64 26.04.2012 08:50
Jeżeli smakują jak wyglądają to muszą być naprawdę dobre :)
motomaniak 13.09.2011 22:52
fajny przepis
Katarzyna/kate1980 12.09.2011 21:48
fajnie wyglądają
jolita 10.09.2011 08:24
mniam mniam
aginaa 09.09.2011 19:26
musza byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak