Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka migdałowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 150 g
cukier 80 g
cukier waniliowy 1 łyżka
jajko 2
mąka 1/4 kg
migdały
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka migdałowe

Oddzielić białka od żółtek. Tłuszcz wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym iżółtkami, a następnie dodać przesiekaną mąkę. Ciasto ugnieść na jednorodną maśe i odstawić na kilka godzin w hłodne miejsce. Z ciasta uformować kulku optoczyc w migdałah. piec 10 minut w 180 stopniach. spodu ciasteczek moczyć w rozpuszczonej czekoladzie

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 28.06.2011 18:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak