Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Na ciasto:
-
mąka pszenna
2 szklanki -
mąka migdałowa
0.5 szklanki -
masło
15 dag -
cukier puder
10 dag -
cukier waniliowy
2 łyżeczki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
jogurt
2 łyżki -
puree z dyni
3 łyżki
Na nadzienie:
-
ziemniaki ugotowane
25 dag -
herbatniki
15 dag -
kakao
2 łyżki -
cukier puder
2 łyżki -
aromat migdałowy
1 łyżeczka -
migdały zmielone
10 dag
Dodatkowo:
-
mleko
1 łyżka -
cukier
1 łyżeczka -
cukier perlisty
1 łyżka
Sposób przygotowania
Sposób przygotowania:
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, ostudzić. Dodać kakao, pokruszone herbatniki, aromat, cukier puder i zmielone migdały, wymieszać.
Na każdy krążek włożyć kulkę nadzienia wielkości orzecha włoskiego. Zebrać krawędzie ciasta i dokładnie zlepić na górze jak sakiewkę.
Środki kwiatków posypać cukrem perlistym. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni i piec na złoty kolor, około 15-17 minut.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się