Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
miękkie masło
300 gram -
cukier
300 gram -
mąka pszenna
600 gram -
groszki czekoladowe
150 gram -
cukier waniliowy
1 opakowanie -
Soda oczyszczona Prymat
1,5 łyżeczki -
jaja
2 sztuki
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
W jednej miseczce wymieszać mąkę, sodę i cukier waniliowy. W drugiej misce utrzeć masło z cukrem, dodać jajko, utrzeć. Dodawać stopniowo mąkę, zmiksować chwilę, po czym ręką zagnieść gładkie ciasto. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w zamrażarce przez 5 minut.
Smacznego :)
Komentarze (13)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (3)