Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka maślane

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 g
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1/2 opakowania
mąka 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka maślane

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki zagniatamy. Z ciasta robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Krok 1 - Ciasteczka maślane foto
2
Kuleczki spłaszczamy widelcem, tworząc wzorek. Można to zrobić bezpośrednio po wyłożeniu na blachę, ale wówczas zalecam po zgnieceniu kuleczki widelcem, odlepienie jej od blachy i ponowne położenie, żeby się nie przykleiła podczas pieczenia. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni aż się zarumienią, około 15 minut.
Krok 2 - Ciasteczka maślane foto
3
Smacznego :)
Krok 3 - Ciasteczka maślane foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 30.08.2012 19:51
fajne jest to, że nie trzeba ich wykrajać. na pewno spróbuję :-)
fictor123 01.08.2012 07:50
super
wulkanxd 27.07.2012 12:58
super:)
Cukiereczek13 27.07.2012 10:16
Wszystko zależy od wielkości ciasteczek, ale powinno wyjść około 30 :) naprawdę szybko się je robi i są bardzo smaczne ;)
Mysiunia 27.07.2012 09:13
takie proste a jakie ładne! ile wychodzi takich ciasteczek z podanej porcji? Może dziś zrobię :)
iziona 27.07.2012 08:02
Zadziwiająco proste i ładne:)
caralajna 27.07.2012 04:14
lubię maślane
sylwia / sytofala 26.07.2012 23:30
klasyka smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak