Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka marcepanowo-ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1\\2 kg
masa marcepanowa 9 dag
cukier 1\\2 szkl
masło 7,5 dag
polewa czekoladowa
płatki migdałowe
kasza manna 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka marcepanowo-ziemniaczane

Masło stopić i rozetrzeć z cukrem. Podgrzewać na małym ogniu aż powstanie jednolita masa. Ziemniaki zmielić. Dodać. Wymieszać z resztą składników. Z masy kształtować kulki, które polewać gotową polewą czekoladową i posypywać płatkami. Pozostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak