Ciasteczka makowe

Ciasteczka makowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • olej

    3/4 szkl
  • mąka

    1 szkl
  • mak

    6 łyżek
  • sól

    do smaku
  • cukier

    5 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciasteczka makowe

Jajka ubić na sztywną pianę,podczas ubijania dodać cukier.mąkę olej i,sól do smaku,wyrobić ciasto na jednolitą masę razem z makiem,wysmarować blaszkę i kłaść łyżką ciasto i robić odstępy .następnie wstawić do piekarnika i piec na złoty kolor około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Iwusia 08.11.2011 21:55
super
MAR3STA 07.11.2011 22:52
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat