Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka ,,krupczatki'' z bakaliami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka krupczatka 2 szklanki
cukier puder pół szklanki
cukier waniliowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wiórki kokosowe pół szklanki
masło 20 dag
rodzynki pół szklanki
jajko 2 sztuki
płatki owsiane błyskawiczne pół szklanki
czekolada mleczna 5 dag

Dodatkowo

mąka pszenna do posypania stolnicy

Porada

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka ,,krupczatki'' z bakaliami

Te ciasteczka powstały z tego co było pod ręką i przyznam się szczerze, że wyszły bardzo pyszne. Niezwykle chrupiące i pełne bakalii, wyszło ich również bardzo sporo, bo aż dwie duże blaszki. Można zabrać je do pracy, do szkoły lub na piknik. Pysznie smakują z filiżanką aromatycznej kawy, herbaty lub z zimnym mlekiem czy kakao. Przepis bardzo Wam polecam. Zapraszam :).

Wykonanie:

1. Czekoladę kroimy na małe kawałeczki. Następnie ze wszystkich składników zagniatamy ciasto.

2. Następnie odrywamy kawałki ciasta, formujemy kulki i spłaszczamy formując okrągłe ciasteczka.

3. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut do zrumienienia. Upieczone ciasteczka studzimy.

4. Podajemy i smacznego życzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 01.09.2017 21:22
smaczne i zdrowe ciasteczka :)
gusia1000 01.09.2017 16:27
Dobre ciastka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak