Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Ciasteczka krucho drozdzowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa
75 Dkg
margaryna
50 Dkg
drożdże
5 Dkg
cukier
10 Dkg
mleko w proszku
1 Łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka krucho drozdzowe

Drozdze mieszamy z cukrem aż zrobi sie tzw zupa. Margaryne ucieramy dodajemy drozdze z cukrem, na koncu mleko w proszu i mąke. Zarabiamy ciasto. Walkujemy niezagrubo lecz tak aby pod ciastem niebylo za wiele mąki bo ciasto bedzie sie "targac" . Kroimy na kwadraty radelkiem po czym pod skosem szprycujemy marmolada zwijamy w "otwarta koperte" pieczemy w 180 stopniach na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak