Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka kokosowo-ryżowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kleik ryżowy 160 g
margaryna 200 g
wiórki kokosowe 5 łyżek
cukier brązowy pół szklanki
jaja 3 sztuki
czekolada mleczna do dekoracji
konfitura do dekoracji
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka kokosowo-ryżowe

Kroki postępowania

1
W misce umieścić kleik ryżowy, cukier, wiórki kokosowe i margarynę.
Krok 1 - Ciasteczka kokosowo-ryżowe foto
2
Dodać jajka i proszek do pieczenia, wyrobić wszystkie składniki na jednolitą masę. Z masy formować kuleczki, lekko je spłaszczyć i zrobić zagłębienie na dekorację. Piec w 180 stopniach na złoty kolor.
Krok 2 - Ciasteczka kokosowo-ryżowe foto
3
Po upieczeniu i wystygnięciu dekorować konfiturą ( u mnie pomarańczowa), lub czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
Krok 3 - Ciasteczka kokosowo-ryżowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 26.01.2014 11:15
fajne i pomysłowe ciasteczka
Olga_SK 26.01.2014 11:01
Interesujący pomysł :)
kriko 26.01.2014 10:49
bardzo smaczne
as28 26.01.2014 10:17
mniam mniam
Ankha 26.01.2014 10:06
Bardzo chętnie dwa-trzy za jednym posiedzeniem
patryska76 26.01.2014 10:05
Ale smakołyki ;-)
pestka 26.01.2014 10:04
lubię takie ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak