Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka kokosowo-migdałowe z białą czekoladą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

9-10 sztuk

mąka migdałowa 1/2 szklanki
mąka kokosowa 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
olej kokosowy 5 łyżek
mleko 5 łyżek
ksylitol 4 łyżki
sól 1/3 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/3 łyżeczki

Dodatkowo

biała czekolada 90 gram

Porada

Są delikatnie chrupiące na zewnątrz oraz miękkie w środku. Dodatkowo bardzo sycą i nadają się dla osób na diecie bezglutenowej - wtedy należy pamiętać o dodaniu czekolady bez glutenu.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka kokosowo-migdałowe z białą czekoladą

Kroki postępowania

1
W misce dokładnie wymieszać mąkę migdałową, kokosową, ksylitol, sól oraz sodę oczyszczoną.
Krok 1 - Ciasteczka kokosowo-migdałowe z białą czekoladą foto
2
Dodać jajko, mleko i olej kokosowy.
Całość dokładnie połączyć, a na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę.
Krok 2 - Ciasteczka kokosowo-migdałowe z białą czekoladą foto
3
Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego.
Każdą kuleczkę odrobinę spłaszczyć i z niewielkimi odstępami ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3 - Ciasteczka kokosowo-migdałowe z białą czekoladą foto
4
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut w 180 stopniach.
(Powinny być delikatnie zapieczone.)
Krok 4 - Ciasteczka kokosowo-migdałowe z białą czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 03.09.2017 17:46
Dziękuję i polecam.
gusia1000 01.09.2017 10:42
Pod mój smak.
Diana Rusiłowicz 25.08.2017 20:54
Dziękuję i polecam.
bietka 25.08.2017 08:00
Smaczne ciasteczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak